Informe: “Intel·ligència artificial. Decisions automatitzades a Catalunya”

La Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona ha estat la seu de la presentació de l’informe “Intel·ligència artificial. Decisions Automatitzades a Catalunya”, un ambiciós treball de recerca i divulgació impulsat per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades que neix amb la voluntat d’analitzar l’estat de la intel·ligència artificial a Catalunya des de la perspectiva de la protecció de dades de les persones. Es tracta d’un treball pioner sobre la situació de la intel·ligència artificial, a Catalunya, analitzada des de l’òptica ètica i de les dades personals. Més concretament, l’estudi es centra en els algorismes de decisió automatitzada.

Aquest informe té una vocació eminentment divulgativa i fa un esforç per informar i conscienciar la ciutadania per tal que faci un ús responsable de les seves dades personals en el marc d’una societat en què els ordinadors prenen cada dia de forma autònoma milers de decisions que ens afecten. I ho fa a partir de l’explicació didàctica dels algorismes de decisió automatitzada, les seves implicacions pràctiques i els riscos en termes de protecció de dades que el context digital ens planteja.

Més informació: Informe Intel·ligència artificial: decisions automatitzades a Catalunya

Miquel Estapé

Miquel Estapé is a civil servant, passionate about driving the digital government transformation and to foster public innovation for the common good within an open society. He is an open-minded person, always eager to learn. He brings over 20 years of professional experience delivering digital transformation and innovation projects with a broad executive experience in government and working in consulting firms for several industries. Currently, he is Deputy Director of the Open Government of Catalonia and Vice-president of the Public Management of Catalonia Association. He has been eBusiness Director of Mazars Consulting, Major of la Roca del Vallès town hall and Vice-president of the Vallès Oriental county hall. He is a Telecommunications Engineer by the Polytechnic University of Catalonia and the University of London. He has done several executive education programs in IESE, University of Navarra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s